Friday, January 20, 2012

Sayangkan ovari?? Please jangan sentuh lagi FAST FOOD k !!



Korang....Ovari organ terpenting kepada wanita..Tanpa ovari hidup wanita tidak akan lengkap..Sebab ovari tempat penghasilan ovum..Means ovum ni penentu kepada sebuah keluarga untuk mendapatkan zuriat..Jika ovari rosak, maka penghasilan ovum yang tidak berkualiti akan merencatkan genetik sesebuah keluarga..


kedudukan ovari


Sekiranya korang benar-benar untuk memberi kebahagian kepada bakal suami kita nanti, please mulai sekarang jangan sentuh sebarang FAST FOOD.. Pizza, McD, KFC, MAGGI, Junkfood, COCA COLA, minuman bergas lain dan seumpamanya jangan sentuh dan makan mahupun minum..


Mulai sekarang tanamkan cinta pada ovari dan organ dalam lain..Untuk kepentingan sendiri dan keluarga juga..Mulai sekarang aku pon tak nak ambil FAST FOOD..Nak makan nasi ja..Kalau boleh masak sendiri dekat rumah..Lagi bagus..Dijamin segala kebersihan sebab sendiri yang masak..Kita perempuan jangan malas masuk dapur ea..HUHUHU...



Pengalaman seorang facebookers mengenai isu ini...



Sumber : Cetusanhati


6 comments:

Cik Aya said...

thanks for info..i ada gak makan2 junkfood.tp masalahnya skang nie xla amalkan sgt.tapi air 100 plus boley x???
sgt berguna informasi ini..boleh share sesame kita

Syazwani Mazlan said...

takutnye!!! :(

chinta qiela said...

terima kasih (:

Halimatun Sa'adiah said...

sayangi ovari masing2..

kakyong said...

bukan tak boleh makan fastfood cuma jgn makan berlebihan..

bahkan bukan fastfood penyebab total rahim rosak @ hilang fungsinya...

jgn mudah mengambil kesimpulan tanpa ilmu.. ;)

Cik Chokie said...

datang dari blog kak azzah :)

boleh makan tapi jangan kerap dan berlebihan . cukup lah sekadar rasa . :)

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK