Friday, April 29, 2011

Dari kaca tingkap pecah K3A


Gambar : Dari kaca tingkap pecah K3A
Photographer : Cik Violet tak bertauliah

___________________

       Sayu nih..
Berat hati dowh nak sign out..

Will miss u friends,
Will miss your teaching Professor , Professor Madya , Doctor , Encik ..
___________________

Gambar :
Terakhir kali diambil dari tingkap pecah bilik K3A
Aku tak sengaja pecahkan tingkap tuh.
Siyes..
Bukan aku ngamuk..
Tapi terpecah..
Maaf makcik , pakcik , abang , kakak  pejabat..
Saja tinggalkan sisa tingkap macam tu..
Buat kenangan ..
HAHA..

weyhhh..
Aku sayu sebenarnya..
Mana boleh gelak -_-

Mungkin sem depan
Da tak duk kolej
Duk umah
Berbakti dengan parent
Anak sulung kan
Harus berkorban
Bila lagi kan 

Pray for me , friends !!


Thursday, April 28, 2011

Memori Itu


*****************************

Sebenarnya aku gembira bersama korang walaupun ada sedikit rasa sendu
Memori dengan korang akan aku simpan
Korang..

Mesti rindu
Walau setahun je baru kita kenal
Tapi
Hubungan kita terlalu erat
terlalu rapat

Benar , 
Setiap pertemuan
Ada perpisahan
Esok
Mungkin perjumpaan kita semua
Terakhir kali

Bila rindu
Gambar dan memori itu je yang ada

Memori :-


"Wonder a'aah"


Mereka


Kami



Bersama


Ceria


Berdua - Ashiya & Niah


Bertiga - Sabar , Amutha & Caah


Double - Zu Zack & Liah


Lagi - Liah & Dicka


Lelaki - Hafiz & Jiepop


Mendengar & Patuh


Walau jauh tapi mesra
Walau selalu bertekak lidah
Tapi mereka caring


Senyum & jangan dendam


Kami bersama Prof Datin Asmah & Prof Maimon.
Photographer tuk gambar ini : Prof Mastura


*********

Memori itu
Biar digenggami
Biar disisip

Memori itu
Tidak kau lupakan
Jangan kau hilangkan
Tidak kau musnahkan
Jangan kau bekukan

Memori itu
Walau sepahit mana
Akan tetap manis
Bila kau memahami
Apa itu rindu

Memori itu
Kau jagai lah
Kau pelihara lah
Kau sematkan lah

Memori itu
Hanya aku , kau & mereka yang ada



Wednesday, April 27, 2011

Baru aku percaya rambut sama hitam , hati lain-lain ..

Alhamdulillah..
Settle sudah semua kerja esemen yang berlambak tak hengat..
Sampai kepala jadi ting tong wat kerja..

Alhamdulillah..
Lega giler!!
Sekarang masa untuk enjoy !! yeay ;)

Tapi kan..
Masa saat-saat akhir ni la baru aku tahu perangai sebenar sorang-sorang..


*****************************


Aku ada cerita kat ENTRY NIH dan ENTRY NIH
Ada yang kepala batu..
Ada yang pentingkan diri sendiri..
Ada yang rasa aku nak tampar kat muka die pon ada..
Ada yang nampak dipercayai tapi sebenarnya...
Huhu..

Macam-macam perangai korang ea..
Da saat-saat akhir nih baru lah tertojol semuanya..
Tapi semua yang lepas, sudahlah..
Aku malas nak hengat..

Nanti da kerja lagi macam-macam perangai aku jumpa kan..
Time tu aku doakan semoga aku lagi kuat
lagi tabah laa...

Bukan senang nak jumpa orang yang jujur
orang yang tak hipokrit..

Kalau ada pon mungkin 1 : 1000000
Susah kan nak jumpa..
Huhu..

Aku nak kata orang bukan aku nak kata aku ni baik sangat..
Tapi kalau ikutkan BERTIMBANG RASA LA  SIKIT..
Apa yang termampu orang lain buat
Kene la terima kan
Janganlah didesak sangat

Korang,
Budak Env. Management batch 2010/2011
Aku tak tahulah ada yang baca ke tidak,

Aku nak mintak maaf dari hujung rambut ke hujung kaki..
Mane lah tahu sepanjang setahun kita kenal
Ada kata-kata yang mengguris hati
Ada perbuatan yang menjengkelkan
Ada terbuat memek muka yang menyakitkan hati

MINTA MAAF sangat2 ea..
Apa yang korang da buat bikin aku panas ke hapa, 
AKU MAAFKAN !!

Bila tension , semua benda boleh jadi kan ?
Harapnya kalau kita bekerjasama lagi, perangai yang sekarang , tinggal-tinggalkan la kan..

***

p/s : Sekarang baru aku percaya rambut sama hitam , tapi hati lain-lain..
Tapi itulah namanya kehidupan kan..




Sumber : HERE


Sambungan ----- >>>




Sunday, April 24, 2011

berdebar


saat tiba masanya
menjelang hari itu
ku rasakan ia semakin menghampiri
tak ku duga
sepantas kilat masa berlalu

duhai hati
tenanglah
semoga hari itu 
lancar berlalu

pantas menepis
apa yang membeku
setiap yang terjadi
memberi pengajaran
mengajar erti
sebuah kesabaran
supaya dapat berhadapan
dengan makhluk Tuhan
yang pelbagai

beza hati
beza jasad
beza pendapat
beza kemungkinan

Ya Tuhan
lindungi hamba-Mu ini
kudratnya tidak seberapa
kuatkan hatinya
kuatkan imannya
kuatkan mentalnya

secara fizikal
nampak tiada apa yang berlaku
dalamannya
hanya Kau yang tahu



"orang tua" yang annoying...yerkkk..

Tension aku dengan sorang "orang tua"..Ko hengat semua kene ikut cakap ko..Ko hengat ko hebat sangat nak menyuruh-nyuruh..Beb..Same-same la..Kerja berkumpulan kan..Ko tau tak ktorang kene pulun banyak report lagi..Ko "orang tua" 1 report je boleh la..Ni nak over gila babeng sampai nak push ktorang tkeluar anak tengkorak ke hape....Apa yang ktorang mampu siapkan tu terima je la weyhhh..Nak buat report tebal bagai macam hantar thesis, apa kejadahnye..!! Report ringkas dan padat sudahla..Perangai ko tu aku tak boleh terima ar..Kesian anak-anak ko..Kalo la anak-anak ko satu hari kene macam ktorang..Mesti ko tahu betapa meluatnya aku n kawan-kawan menyampah dengan perangai ko..Dasar hipokrit..Dari awal ko masuk pon, arghh..geli geliman aku nak pikir ar..Dasar suka push orang..Ko diktaktor ke hapa..Jangan hengat ko pegawai ko ada kuasa..Kita same-same belajar, tinggalkan jawatan ko sebagai pegawai tuh..Tak ke mane la weyhhhhh..

Lagi satu aku tak suka bila ko stat bersuara..Yaksss..Mula-mula boleh ar terima sebab belom tertojol lagi perangai sebenar ko..Lame-lame aku da malas nak dengar..Rela pekak kan telinga dari dengar suara ko tuh..Mujur lah tak lama lagi tak de nak berhadapan dengan ko.. Errrrrrrrrr....Gila annoying orang macam nih!!..

Saturday, April 23, 2011

Kad Kahwin

Jemput-jemput..Sila-sila lah datang bertandang ke majlis aku..Yea..Majlis terbesar..Majlis penuh gilang gemilang akan diadakan mengikut tarikh yang aku lekatkan dalam kad kahwin tuh..Sila tengok dengan terperinci..Kalau tak nampak dok pi amek kaca mata..Kalau tak nampak gak pi amek kanta pembesar..Hang tak nampak gak pi amek mikroskop kat makmal biologi..Hang tak nampak jugak, tok sah susah payah nak tengok..Hang boleh blah..!!!


Eyh, sejak bila bahasa aku jadi macam kasar nih..Haha..Maafla, bila emosi kurang stabil, hormon adrenalin menaik mendadak, jadi lagu ni lahh..Macam nak tembak orang pon ada..So, beware..Haha..


Sebenarnya, tak lama lagi kan da nak coti sekolah..Maklumlah bila da coti sekolah ni ramailah manusia yang melakukan musim mengawan..Uppsss..Maksud aku, musim kerja kawen la bang..Pikiran tu luas sikit oke..Jadi sebelum kerja kawen tu, mesti la kad undangan kawen sampai ke rumah..Kalau tak de kad kawen susah jugak nak pi kenduri tu..Lagi2 tempat yang kita tak biasakan..Hmmm..


Jadinya, aku tertelek kat muka buku nih..Cute bangatla kad kawen ni dan aku rasa idea yang sangat kreatip..Kang aku nak wat kad kawen macam ni boleh tak? Ada sapa sapa mau design ka? Tapi lagi hebat dari yang nih lagi kreatip dari yang ni..Anyone ?



Nih aku tempek kad kawen yang serasa aku kretip dan comeylah..Tang comey nye sebenarnya tang kartun kat header tuh..Ha, comey kannn..see see...Hehe...





Kehadapan bakal pengantin yang aku sendiri tak kenali siapa mereka nih yang bernama seperti yang tertera iaitu A'aa & Izam, Selamat Pengantin Baru !! Kekal anak cucu..Walaupun tidak ketahuan siapa kalian, aku doakan kalian hidup bahagia kekal bersama pasangan yang dicintai sehinggalah beberapa keturunan..Semoganya keturunan kalian sehat walafiat dan boleh mengurniakan zuriat yang gebu-gebu dan kacak-kacak..Amiiin.. ;)




p/s : Kepada rakan yang terdekat mahu melangsungkan perkahwinan, sila hantar kad kawen anda ke dalam kotak pos rumah saya seperti gambar di bawah... Sekiranya tiada kad kawen korang, aku nak boikot koranggg sampai bila-bila..Muahahahaha...


[Kotak pos ke gayanya macam kotak cinta/kunci cinta]
-maybe-


Apa-apa aja..


Thursday, April 21, 2011

Sedar tak sedar kita sudah banyak melakukan pembaziran..


"Semalam seharian tak tidur demi menyiapkan sebuah tugasan. Seperti juga semalam, masih bersengkang mata untuk menyiapkan sebuah tugasan yang semakin berderet. 7 lagi. Chaiyo chaiyo !!"


*********************************************

Tensi. Siapa tak tensi. Sepatutnya da boleh melepak buat lemak dekat rumah la ni. Tapi aku masih terstuck kat kolej nih sebabnyeeee ada 7 asiment lagi woooo yang terbengkalai..Bukan tak nak siapkan before exam ari tuh, tapi memang lambat dapat asiment nih..Saat-saat akhir kot..Terpaksa la..Kalau tak, burn je 50%..Huhu..

Tengah godek-godek carik maklumat, terjumpa pulak pasal penjimatan tenaga..Korang jangan main main taw, penggunaan tenaga berlebihan menyebabkan bumi kita sakit..Korang tengok je la isu sekarang nih..Bencana alam berderet-deret..Gempa bumi..Tsunami..Banjir..Panas bahang macam terbakar kulit..Tu semua tanda penggunaan tenaga yang terlampau banyak..Sampaikan bumi kita ni dah lemah taw..Aishhh..Jadi, eloklah kita sama-sama menyokong penjimatan tenaga..Sebabnya semua kuasa berada di tangan kita !!

Layankan nasihat dari TNB kat bawah nih ..



[Pastikan peralatan elektrik dipadam bila tak diperlukan]


[Gunakan mentol jimat tenaga untuk penggunaan tenaga yang lebih berhemat]



[Tetapkan suhu penyaman udara pada 23 - 24˚C untuk keselesaan yang optimum]



[Gunakan peralatan yang menggunakan tenaga yang lebih cekap dan elakkan pembaziran]




p/s : sedar tak sedar kadang-kadang kita da terguna banyak tenaga kan...
renung renunglah laptop / notebook depan mata korang..
macamane boleh terang benderang hidup depan korang ?
dari sumber tenaga jugak kan ..

So ...



Wednesday, April 20, 2011

Hangat Jiwa

Jiwa lara

Perit tak dibayar

Jiwa duka

Sukar dipulihkan

Jiwa merana

Perlukan ketenangan



p/s : Ya Allah..Berikan aku kekuatan..!

Monday, April 18, 2011

RUBY DRESS GIVEAWAY

Hye..Salam petang..Lame tak join GA..Sibuk dengan tugasan..Serius..Terlalu banyak..Tak sabar nak habiskan sem nih..Nak cotiii..huhu..

Kali nih join GA dari cik ruby..Simple je GA nih..Nak tahu macamne nak join, KLIK SINI taw..Kene tag blogger lain..So, mahu tag cik ashiya..Sila join ea cik Ashiya..



Sunday, April 17, 2011

Heart




 

  
Sedang ambil mood menyiapkan kerja yang tidak akan selesai
 

 
p/s à wish me luck ya !!

 

 

 

 

Thursday, April 7, 2011

Kalau da continue study by course ni , janganlah buat kepala sendiri..
Fikirlah hati orang lain jugak..

Yea..
Kau busy..
Aku pon busy..
Jangan kau sebuk dengan benda lain sampai kau abai yangsatu  nih..
Dua-dua sama penting..
Kau tak boleh nak pilih kasih..

Buat kerja bergroup , same-samelah..
Kalau kau nak buat sorang-sorang , apa kata kau tuka kos , DO YOUR OWN RESEARCH !!
Jangan masuk kelas dah !
Buat sakit kepala..
Markah sama..
Kerja tak buat..
Ok fine !

RAMBUT SAMA HITAM , HATI LAIN-LAIN..

Adik-adik nak sambung master ??
Fikir betul-betul la..
Eloknya , hang pi la isi borang SPA dulu..
KERJA DULU..
carik pengalaman..

JANGAN JADI MACAM AKU!!
Experience tak banyak..
Expectation lecturer kat budak master nih , nun tinggi macam puncak GUNUNG EVEREST weyh !!
Nak piki sama macam depa pikiaQ..
Yang depa sudah pangkat PROF..
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK