Tuesday, March 21, 2017

Keseronokkan Dunia Blogging Pada Suatu Masa Dahulu


Assalamualaikum.



Seperti tajuk di atas. Keseronakkan Dunia Blogging Pada Suatu Masa Dahulu. 

Dulu.
Sambil-sambil buat assigment mesti ada masa nak update blog.
Kadang cerita merapu je.
Cerita perasaan diri.
Apa yang ada di sekeliling.

Dulu.
Rajin melawat blog rakan-rakan yang lain.
Mereka pon rajin berkunjung ke blog ini.
Walaupun blog ni mana ada info sangat.
Hehe.

Dulu.
Rajinlah nak buat review sana sini.
Join Wordless Wednesday la.
Join Spontaneous Thursday la.
Join segmen blogging la.
Haha.

Macam-macam aktiviti dengan blog.

Sekarang.
Nak buka blog pon sebulan sekali.
Itu pon untung nasib buka.
Kalau tidak langsung tak berbuka.

Sekarang.
Kalau nak update blog pon.
Update pasal bisnes.
Untung nasib ada orang cari bisnes yang kita buat dalam Google kan.
Itu namanya punca cari rezeki.

Sekarang.
Kelu kalau nak taip apa-apa di blog.
Kelu 1000 bahasa.
Haha.

Sekarang.
Barulah pagi ini.
Terasa nak taip.
Macam dulu-dulu.
Kalau tak, update pasal bisnes untuk stok seminggu.
Hehe.

Sekarang.
Ada lagi ke orang baca blog aku nih?
Masih buat tanya lagi.
Siapa pula nak baca blog picisan.
Lainlah kau update pasal artis dalam blog.
Haha.

Sekarang.
Aku nak berhenti.
Berhenti menaip dalam blog ni.
Aku nak sambung menaip.
Menaip untuk thesis pulak.

Sekarang.
Aku berhenti dulu.



Assalamualaikum.
21MAC2017
3.48am.

Saturday, March 18, 2017

TESTIMONI LEMONADE XPRESH (2)


Assalamualaikum.

Sis nak share testimoni daripada customer yang turun 3kg tuuu.

Sis tak kata
Tapi customer yang kata

Sis tolong sampaikan jeee😊

Nak jadi macam beliau, Mai WHATSAPP Sis K.
Kita sembang.

Nak JOIN #teamrafaLX?

Marilah kita sembang lagi.
Bahan marketing dah sedia banyak.

U all tinggal usaha dan rajinkan diri sikit je.
Insyaallah kita sama sama berjaya💪😍

013-3368770
013-3368770

@

011-21157525
011-21157525



FOLLOW IG KAMI :

@lemonadexpreshofficial
@lemonadeselangor
@lemon.kurus

Friday, March 17, 2017

Thursday, March 16, 2017

Wednesday, March 15, 2017

LEMONADE XPRESH SHAH ALAM


Assalamualaikum.

Hari hari ada pos.
Hari hari ada COD.

LEMONADE XPRESH semakin mendapat tempat dihati semua.

Boleh minum ketika BREAKFAST atau ketika LUNCH atau ketika DINNER.

Yang penting, hari hari boleh membuang kalau minum LEMONADE XPRESH.

Sudah tidak bimbang untuk makan apa sahaja.

Masalah sembelit pon sudah tiada.
Apa tunggu lagi, Whatsapp segera.


013-3368770
013-3368770

@

011-21157525
011-21157525


FOLLOW IG KAMI :

@lemonadexpreshofficial
@lemonadeselangor


Friday, February 24, 2017

COD PROKAS DI SUBANG, SHAH ALAM, PUCHONG, PUNCAK ALAM




ASSALAMUALAIKUM

KEPADA SIAPA YANG BERMINAT UNTUK COD PROKAS DI KAWASAN BERDEKATAN BERIKUT :

SHAH ALAM
KLANG
PUCHONG
SUBANG
PUNCAK ALAM


BOLEH TERUS WHATSAPP
013-3368770
013-3368770
013-3368770


KEMBALI BERAKSI DENGAN PROKAS

Thursday, February 23, 2017

CARA MINUM AIR LEMON DENGAN PANTAS MENGGUNAKAN LEMONADE XPRESH






BAGAIMANA CARA UNTUK MINUM AIR LEMON DENGAN PANTAS?

MUDAH SAJA.
GUNAKAN SERBUK LEMONADE XPRESH.

BUKAN SAHAJA PANTAS.
MALAH MUDAH DISEDIAKAN.
DAN TIDAK RUMIT.


SEDIAKAN 1 GELAS AIR.
TITISKAN SERBUK LEMONADE XPRESH KE DALAM AIR.
KEMUDIAN MINUM.

MUDAHKAN? :)


***********************
CARA UNTUK DAPATKAN LEMONADE XPRESH :


WHATSAPP
013-3368770
011-21157525


Wednesday, February 22, 2017

Tuesday, February 21, 2017

Jadual Perjalanan Le Tour de Langkawi 2017




Assalamualaikum.

Bahang Le Tour de Langkawi 2017 makin terasa.
Banting ada di mana-mana.
Nampak mereka praktis di jalanan sekali sekala.
Tak sabar pula rasanya untuk melihat mereka.

Lama sudah tidak menulis begini.
Rasanya bertahun lepas menulis cara ini.
Hehe.

Ok, berikut merupakan jadual perjalanan Le Tour de Langkawi yang akan bermula pada 22 Februari 2017 di Kuala Berang, Terengganu.

Dan kemudian akan berakhir di Putrajaya pada 1 Mac 2017.




Kebetulan pula ada di Terengganu pada 22 Februari 2017.
Makna kata semoga impian nak tengok Le Tour de Langkawi live depan mata, moga-moga terlaksana.

Bukan apa, sebelum ni, pernah juga tengok live tapi entah berapa tahun yang lepas di Kertih. 
Entah tahun 2010.
Entah tahun 2011.

Tapi masa tu tengok pada peringkat permulaan.
Harap-harapnya kali ni boleh tengok pada peringkat penamat.
Mesti meriah.

Boleh juga update blog nanti.
Itu pon kalau ada masa.
Hahaha.

Sementara itu, marilah kita layan Le Tour de Langkawi tahun tahun sebelumnya.




Untuk info lanjut boleh layari laman website www.ltdl.com.my


Wednesday, January 25, 2017

12 Manfaat Amalkan Minum Air Lemon Setiap Pagi dengan Lemonade Xpresh

Assalamualaikum.

Sis nak share 12 manfaat amalkan minum air lemon setiap pagi dengan LEMONADE XPRESH.


12 Manfaat lepas amalkan Air Lemon setiap pagi

1- Minum sebaik bangun tidur, melegalan dan elak masalah penghadaman seperti kembung perut , gastrik dan pedih hulu hati

2- Lemon bersifat antiseptik , membersih hati, buah pinggang dan darah . Recover tenaga dan lebih semangat buat kerja

3- Tinggi dengan vitamin C dan juga minerals seperti potassium d, kalsium dan magnesium untuk badan

4- Kandungan mineral tinggi, membuatkan lemon akan bertindak sebagai alkali dalam perut dan membuang toksid dalam badan

5- Mengelakkan sembelit atau cirit birit
6- Bagus untuk kulit, membaiki masalah kulit dan juga bersifat antioksida.

7- Air lemon membantu hati hasil lebih hempedu yang bantu menghadam lemak degil

8- Rawat sakit tekak
9- Kurangkan lendir dan kahak dalam badan

10- Detoks dan melawaskan

11- Hilangkan bau mulut awal pagi

12- Mengurangkan bau badan




Friday, January 13, 2017

2017



Assalamualaikum



Welcome 2017.

Buka lembaran baru.
Buka buku baru.


Semoga tahun ni habis study.
:)



Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK