Friday, February 22, 2013

Sedar tak sedar


Hai awakkk semuaaa..
Hai haiii..

Lama gilerrr tak lepak kat blog sendiri..
Last berhupdate ahad..

Agak kucar-kacir la perasaaan..
Kononnyeee ;p

Hari ni hari Jumaat..
MasyaAllah..
Tak sedar esok dah weekend..

Cepat sangat masa berlalu..
Padat dengan kerja mungkin..

Kalau kita sibuk dengan macam-macam kerja..
Pikir sana sini..
Sedar tak sedar..
Esok esok kita makin tuaaaa..

Eh, tapi makin ke depan masa..
Ofkosla kita makin tua..
Yea tak?
Tak kan lah makin mudaaaaa..

Tapi hari-hari terasa mudaaaa
Weeeeeee...




Bila dah dewasa ni..
Jumpa balik membe-membe yang dulunya sama pendek..
Sekarang dah sama tinggi..
Mesti flashback cerita-cerita dulu..


Dulu, masa budak-budak seronok..
Seronok tu memang tak boleh nak luah..
Zaman kanak-kanak sekarang dengan dulu, beza sangat..


Zaman kanak-kanak sekarang bosan!
Cuba tengok dalam gambar kat atas tu..
Dorang leka dengan gadget..


Kita dulu, petang-petang mesti kumpul kan geng ramai-ramai..
Lepas tu decide nak main apa..
Kalau ramai, sah-sah la rounders kan..
Bila kurang ramai, main lah galah panjang..
Kurang kurang ramai lagi..
Main kosong-kosong lubang tikus..
Macam gambar kat bawah nih..




Aku rasa budak perempuan ni main tipulah!
Mana ada guna kaki yang bawah tu..
Haha..
Tinggi giler kan nak lompat?
Ntah macamana dulu lompat kan..
Kaki dah lah comey-comey ;p


Dulu, batch ktorang lah yang memeriahkan taman..
Lepas masing-masing naik remaja..
Taman tu seakan kusammm..
Seriuss.. Tak tipu..
Hehehe..


Rindu weyhhh zaman kanak-kanak ribena..
Sumpah ohsemm!
Nak pinjam pintu doraemon..
Nak pegi 14 tahun yang lepas!..
Ha, 14 tahun sudah meninggalkan zaman kanak-kanak..?


Back to reality..
Awak tu dah dewasa rupanyaaaa...~







1 comment:

luqman zakaria said...

kosong2 lubang tikus memang best main..

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK