Friday, February 8, 2013

Dunia ni kalau tak mencipta alasan, boleh idak?



Seperti tertera tajuk di atas.. So, dah boleh tahu kot apa isi entry nih.. Aishh.. Pelbagai orang memanglah pelbagai ragam.. Dan macam-macam alasan tercipta..


Semua orang ada tanggungjawab.. Tak kesah la besar ke kecik tanggungjawab tu.. Dah namanya pon tanggungjawab, sila lah pikul.. Nak nak ketua keluarga! Ehemmm...


Ha, tersedak yang ketua keluarga tuu... Ke bakal ketua keluarga yang tersedak? Ingat kahwin kerja senang? Memang la nak kahwin tu senang.. Pernah pikir perkara dan tanggungjawab selepas kahwin?


Kalau sekadar nak kahwin tapi lepas tanggungjawab, lebih baiklah single mingle dan tak terbeban dengan segala hutang piutang.. Betul tak?


Kalau sekali kau dah berhutang, memang susah kau nak buang habit tu, percayalah! Selepas berhutang, sejuta alasan kau cipta sebab nak elak bayar hutang kan..


Pernah terjadi?


Tak payah nak cipta alasan sangat lah.. Please manage duit tu dengan betul.. Yea tahu.. Ada anak, orang lain pon ada anak, tapi tak ada lah sampai berhutang..


Oke, entry ni terluah akibat daripada pemerhatian anak mata... Sila tenung dalam-dalam.. Eh!


K la byeeeeeeeeeee...




1 comment:

Maii Adinda said...

jadi penjamin macam tahik orang kita tadah.

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK