Monday, July 30, 2012

Menunggu di pejabat pos .. Best ? Atau seronok ? Erkkk



Segala urusan pembayaran bil , nak renew lesen , nak beli setem , nak hantar barang pos laju , nak masukkan duit dalam asb , semua boleh dilakukan di pejabat pos .. Boleh kata pejabat pos ni konon mesra alam sebab segala urusan boleh diselesaikan kat sini .. So , memang tak nafikan ramai orang yg akan menggunakan pejabat pos ni .. Automatik , kadang tu bila nak tunggu giliran , MasyaAllah .. Kene tunggu 60+ untuk sampai turn kitaaa ?? Ini sistematik atau tidak ??






Dengan kaunter yang available kebiasaannya DUA .. Untung nasib TIGA kaunter yang bukak .. Dan memang malang bila time tu SATU kaunter je bukak .. Orang plak ramai .. Redha tak redha tekan je lah number kat mesin tuu .. Tettttttt .. Number keluar .. 1600 .. Wah , number yang cantik .. Masuk number ekor ni konpem boleh menangg ... Upssss .. Bulan Puasa .. Insaflah !! Sekali tengok turn sekarang 1544 .. Tak terduduk korang ? Tengok kaunter plak bukaknye TIGA DARIPADA ENAM .. Kadang tu DUA DARIPADA ENAM ... Apa kes ??? Huhu..



Kaunter untuk bungkusan / pos laju memang sangat jarang la bukak kat Sri Muda ni .. Kalau kat bangi ada jugak lah kaunter pos laju tu bukak .. Ini tidak.. Selalunya ada kaunter khas untuk pembayaran bil .. Time aku pergii .. Grrrr .. Kaunter untuk bil sahaja tak ada.. So, kene la tunggu turn tu dengan penuh kesabaran sebenarnya .. Huhu ...



Kepada POS MALAYSIA , sila upgrade sistem perkhidmatan anda .. Kalau benarlah , kakitangan tak cukup untuk setiap kaunter , sila buka jawatan kosong .. Ramai tak ramai konfirm ada yang apply .. Nak nak penganggur terhormat macam saya nih!! Huhu


************************

Iklan Berbayar





6 comments:

Gadis said...

tengok pejabat pos jugak...

ader yang best je ...maybe sbb banyak kaunter yang bukak..

Razil Tahir said...

huuuu.. dah lama tak pergi post office...
huhhuhuhu

Anisa Hang Tuah said...

hekss

dah byk kali merasa keadaan cmnii

menyampahss

grr

cik violet said...

@Gadis kaunter byk bukak, mmg best. laju je. huhu

cik violet said...

@Razil Tahir wah. bis baya bil semua by on9 ke?

cik violet said...

@Anisa Hang Tuah sgt menyampahh oke. huhu

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK