Thursday, March 22, 2012

Trip ke Bukit Gambang Water Park, Kuantan



Aku and the geng pergi trip ke Gambang Water Park..Time ni belasah je..Tak plan lama pon..Amik nurul dekat Pekan dari Kerteh terus ke Kuantan..Apa lagi pikir enjoy je la..Tak sabar nak mandi manda.. Nak introduce my geng yang pergi nih :


  1. Cik Violet . Blog Coretan Hati
  2. Ashiya Mizuki . Blog Dunia Ashiya
  3. Misz Caah . Blog World of Caah
  4. Nurul . Blog Kisah Siput Sedut
  5. Cik Liah . Blog LH (bakal ada)
   #Perlu ke mention yang first tu.. ;p



Cek in kat Gambang Water Park..Kene bayar tiket masuk dalam RM 15 seorang sebab masa tu Coco Beach tengah renovate..Wuuuu..Rugi..Tapi dah sampai kan..Tak kan nak patah balik..Belasah je la..Ha, menda Coco Beach tu..


 
Coco Beach

Coco Beach ni satu kolam yang besar ala-ala pantai buatan macam kat Hawai tuu..#eh, Hawai? Motippp ;p Slek kan satu daripada game ni direnovate..Tak dapat nak merasa berenang ala-ala kat Hawai tuuuuu.. Tak apala..Janji ada Crystal Slide, Galaxy Slide, Canopy Slide..


 
Crystal Slide

Semua benda alah yang namanya slide tu adalah game berbentuk gelongsor..Setiap game tu ada perbezaan dari segi fizikal.. 

  • Crystal Slide ni kononya hari siang..Lajuuuuuu giler..Penin woo nak nak bila dilepaskan terbalik.. Hasilnya jeritan yang membingitkan.. Puas for the first time!



 
Galaxy Slide

  • Galaxy Slide ni pulak diterjemahkan kononya kita akan merasa suasana malam..Euwww..Gelapp! Time ni ktorang ibarat satu geng yang kerjasama turun meluncur dengan 3 pelampung..Gulpp..Tetiba nurul tenggelam..Cepatcepat selamatkan dia..Mujur tak ada apa-apa :)


 
Canopy Slide

  • Canopy Slide ni jenis terbuka..So even korang jerit rasa tak best sebab tak bergema compare slide dua kat atas tu..Hehe..Kelajuan pon kureng sikit..

 
Family Raft Ride

  • Family Raft Ride.. Nama pon family..So ktorang naikla beramai-ramai..Cukup ikatan kasih sayang tahap triple bond..Paling kukuh..Hehe..Tapi memang santai je naik..Kurang adventureeenyee..


 
Penguin Island (Kids Slide)

  • Penguin Island.. Actually, pulau ni untuk kanak-kanak..Disebabkan ktorang still rasa macam ala-ala kanak-kanak ribena, ktorang pon redah je masuk main gelongsor, buaian dalam ni.. Hehe..Part paling tertunggu-tunggu bila air dari tadahan bunga tu penuh dan jatuh la kat badan ktorang..Ouchh..Berdesing telinga bergegar otak ;p

 
Glacier River / Journey of Ice

  • Journey of Ice.. Disebabkan Malaysia ni tak ada salji..Bayang-bayang salji original tak ada..So, dapatla rasa bayang-bayang salji buatan..Santai dan terjerat..Haha..Kat sini Ashiya dengan cik Liah berhempas pulas untuk selamatkan diri dari air terjun yang laju gler menyucuk-nyucuk macam terkena balingan batu..Hehe..Nasib korang selamat even adela dalam 10 minit korang terkandas.. Haha..Aku dengan Misz Caah menghayati alam bagai dunia ktorang yang punya..Kiki..Sambil-sambil tengok orang belakang yang stil terkapai-kapai ;p

 
Tree Top Hill Slide.

  • Tree Top Hill Slide.. Kemuncak game dalam Gambang Water Park ni.. Jiwa kental macam The Rock je boleh join Slide nih..Kalau hati korang lembut bak sutera janganlah naik..Yang ada lemah jantung ka hapa ka..Please jangan cuba-cuba k.. Tapi slide ni memang terbaik..4x naik..2x naik bertiga..Aku, Ashiya and Nurul.. 
  • First time turun memang terasa ada benda tercabut and tertinggal je..Fuhh! Gugur adrenalin aku!. Jerit memang tak hengat..Second time naik, aku tak dengar suara dorang..Ke aku sorang yang jerit.. Huhu.. Kental betol jiwa dorang ni.. Third and fourth time sebab cik Ashiya request nak naik lagi.. Perghhh..Layan !! Terbang semua thesis dalam kepala..Syok..! Haha..4x naik 4x jerit..Tak jerit macam semacam pelikkss..



    Lastly haruslah ada gambar geng bukti sudah jejak kat Bukit Gambang Water Park nih. Hehe










    p/s : Mood terlebih rajin cerita.. :)




    6 comments:

    NOOR FATIN said...

    saya xpenah pegi tempat2 mcm ni.. sunway lagoon ke apa ke, sbb takot nak main air.. kang masuk, bayar mahal2, xmain, xbest pulak.. err errr mcm seram je. hakhak :P

    shiema sufian said...

    wowwwww, mesti best kan ? (:

    cik violet said...

    @NOOR FATIN : Try la awk..sampai bila nak takut..hehe..air je pon..bestla :)

    cik violet said...

    @ shiema sufian : Serius best walau rasa gugur semua..haha

    caah said...

    sangat best....hehehe

    btw...mmg sangat kesian kat cik ashiya + cik Liaah terkapai2 tuk kuar kan diri dari glasier river too...hahhahaha

    cik violet said...

    @ caah : tau xpe..kecian kot kat dorang..dala dua2 specky..haha

    Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
    Designed by Kay SBK