Sunday, March 18, 2012

Streamyx Wireless TM vs UNIFI

Sekarang ni dunia tanpa sempadan kan.. Berita luar negara dalam negara semua berada kat hujung jari molek kita ni.. Antara rajin dan tak rajin je kita membaca atau menggodeknya.. Tapi sebelum kita dapat tahu semua berita tu ada penghubung macamana kita boleh interact dengan masyarakat luar kan..Sekarang ni sudah banyak pilihan.. Dengan cable internetnya, wirelessnya, berukbandnyeee.. Upsss broadband.. Tak pasal-pasal beruk pon glemer.. Hehe.. 


Actually aku dengan pakcik TM ni sudah lama ada affair..Ala, sejak-sejak dah beso panjang nih.. Ehem ehem.. Bukan apa kalau tak ada affair dengan pakcik TM ni macam tak best plak.. Tapi sesekali nak merasa gak affair dengan uncle Celcom tak pon Abang Maxis.. Antara pakcik, uncle, abang ni mana pilihan korang ekkk ? Aku sudah tentu setia pada yang satu.. Heeee...


Sepanjang guna perkhidmatan pakcik TM ni banyak jugakla problemnya.. Dengan modem terbakar, modem terkena kilat dan macam-macam lah..Duit pon laju macam air terjun je mengalir..Huhu..Sekarang pon stil ada problem even baru sebulan lebih tukar modem.. Waaaaaaaaaaa...Penat ku setia pada yang satu, kau buat hal plak kan..Oh pakcik TM.. Jangan buatkan cinta aku berpaling tadah.. Grrrrr...


Nak try affair dengan cik abang handsome unifi la..Sekarang dia tengah hot la..Mana-mana pergi je mesti ada nama cik abang handsome unifi tu.. Tapi demand sangatla tiap bulan..Mahal kottt...Tapi mesti banyak benefit guna unifi kan..Siap ada channel TV lagi.. Tapi tapi tapi.. Napa la cik abang ni cekik darah sangat...Tak caya tengok la bawah ni...



 

See..Paling murah RM 149 sebulan.. Penanam anggur tegar macam aku ni konpemla tak larat nak membayarnya.. Eh eh macam kau pulak yang bayar bil pakcik TM bulan-bulan.. Haha.. Walaupun parent yang bayar, mestilah kita kene carik yang murah dan berbaloi.. Akan datang jadi tanggungjawab kita pulak kan..


Hmmm... Thinking !


p/s : Sekarang ni pinjam kekasih hati punya member uncle Celcom.. sob sob..

8 comments:

oranglidi said...

slalu gk dgr pasal unifi ni. tapi xde rumah lagi. nnt dah ad keja, ade rumah baru buleh langgan. hehe.

Nafisah Ruslan said...

kat umah ni pun pakai streamyx je.. huhu

H.S said...

unifi memang sekarang tengah famous.jiran siap excited suruh kitaorg tukar kepada unifi.hahaha

saya guna maxis broadband.okay la juga. :)

cik violet said...

@ oranglidi : Cepat2 carik rumah ;p

cik violet said...

@ Nafisah Ruslan : kte geng ;)

cik violet said...

@ H.S : smgt giler jiran tu..hehe

aimie amalina said...

byk tol pakwe die
hehehehe

saya pong penggune celcommm yg abadi
kehkehkej

cik violet said...

@aimie amalina mestila byk..hik2..yeay, kte dua tegar celcom je ;p

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK