Thursday, March 28, 2013

Pengalaman Bersalin



Actually, kita tak ada lagi pengalaman bersalin untuk disharekan.. Sementara single ni lebih baik kita membaca perkongsian blogger yang share pengalaman bersalin dorang...


Ada tu, membe yang selamat bersalin pon rajin bercerita kisah dorang... Kita yang sememangnya tak ada lagi pengalaman ni, memang SERIAU dengar..


Berdasarkan cerita, kaedah normal, sakit hanya masa bersalin, tapi bila operate, baby dah setahun pon, sakit kesan operate tu masih ada.. Itu cerita kawan-kawan la... Kita ni mengangguk je la dengar..


Tapi sakit bersalin tu penghapus dosa sebenarnya..


"Apabila wanita mengandung janin dalam rahimnya, maka beristighfarlah para malaikat untuknya, Allah mencatatkan baginya 1000 kebajikan dan menghapus baginya 1000 kejahatan. Apabila wanita mulai sakit bersalin, Allah mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad ke jalan Allah. Apabila wanita melahirkan anak, keluarlah dosa-dosa darinya seperti keadaan ibu yang melahirkan."



Untungnya jadi wanita.. Dan begitu tinggi pengorbanan wanita sebenarnya.. So, hargailah wanita yang ada disekeliling korang ea especially wanita yang bergelar IBU, EMAK, MAMA, MUMMY.. Dan apa jua panggilan, wanita itu yang melahirkan kita ke dunia...

 
 Pengorbanan seorang ibu.



Entry ini terhasil, hasil pembacaan pengalaman seorang blogger melahirkan anak iaitu Nurul Badiah Lai.. Entrynya di SINI ...



 
Sekiann.
Byeee..
:)






p/s : Autopost



3 comments:

SyamimiNazifa said...

long journey lagi untuk sampai ke situ ;)

Sayidah Nafisah Ruslan said...

ingatkan pengalaman bersalin sendiri =='

dya said...

akk,dya yg bru 2month ni dah takut tau kak..hrp semuanye dipermudah kan...aminnn ^^

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK