Sunday, May 3, 2015

Sakit Lutut, gunalah PRO Kas


Assalamualaikum.


Sakit lutut biasanya dikaitkan dengan golongan yang lebih senior. Tetapi, golongan muda juga tidak terkecuali daripada mengalami sakit lutut. Ia boleh berlaku disebabkan oleh kemalangan dan juga serangan penyakit. 


Punca sakit lutut

1. Berat badan berlebihan

Masalah berat badan berlebihan memang amat merunsingkan dan boleh menyebabkan pelbagai penyakit terutamanya sakit lutut kerana lutut-lutut dan sendi terpaksa menampung berat yang berlebihan sehingga merosakkannya. Oleh itu, bagi yang mempunyai masalah berat badan, haruslah berusaha untuk mendapatkan berat badan ideal.


2. Kemalangan, kecederaan atau hentakan

Apabila berlakunya kemalangan, kecederaan atau hentakan, ia akan menyebabkan serpihan tulang (bone chips). Serpihan yang tidak dikeluarkan akan tersimpan dalam ruangan sendi dan menyebabkan bengkak serta kesakitan.


3. Terlalu aktif

Jika anda terlalu aktif terutamanya golongan atlit bersukan, kemungkinan besar mereka akan mengalami Bursitis iaitu keadaan di mana selaput mengandungi lendir pelincir menjadi bengkak lalu menyebabkan kesakitan


4. Usia

Semakin berusia, kolagen dan sendi semakin berkurangan dan menyebabkan berlakunya geseran dan radang setiap kali bergerak. 


******

Jika anda mengalami kesakitan sendi mahupun lutut disebabkan punca-punca di atas, saya cadangkan untuk mengambil produk yang dinamakan PRO KAS. Produk PRO KAS ini sangat bagus untuk merawat sakit sendi dan lutut. 


Kenapa perlu guna PRO KAS?




  • Sengal Sendi
Anggota badan yang kerap lenguh, kebas dan terasa sengal-sengal bahu, leher atau di mana-mana sendi dapat diselesaikan dengan PRO Kas

  • Sakit Lutut
Tidak dapat berdiri lama, susah untuk berjalan, solat dan jalankan apa jua aktiviti harian. Mari ikhtiarkan dengan PRO Kas.

  • Tulang
Pergerakan anda terbatas kerana masalah dalaman yang berkaitan dengan tulang dapat diselesaikan dengan PRO Kas.

  • Kesegaran
Terasa lemah, lesu dan tidak bermaya? Dapatkan kembali kesegaran anda! Anda akan rasa segar dan bertenaga selepas menggunakan PRO Kas.







*************

Apa lagi yang bestnya berkenaan PRO KAS?

Yang bestnya, PRO KAS ini dihasilkan daripada bahan-bahan semula jadi. Jadi, anda tidak perlu ragu untuk menggunakan produk PRO KAS.


Bahan-bahan yang terkandung dalam PRO KAS :

* Aloe Vera
* Soya
* Vitamin & Mineral 
* Delima
* DMSO
* Menthol


********************

Bagaimana nak guna produk PRO KAS nih?

Kegunaannya sangat mudah. Produk PRO KAS ini hanya perlu disapu di kawasan yang mengalami masalah dan kesakitan sahaja.


******************

Cara membeli :

Boleh hubungi nombor di bawah untuk detail.

013.336.8770.


****************

Sebarang maklumat, boleh rujuk laman web utama PRO Kas ea.


****************



Sumber lain : SINI



4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

baru tau psl prokas ni..heheh

KamilSalleh said...

Sudah pasti PRO Kas ini dugunakan sevara luaran untuk sakit lutut, sendi, urat dan lenguh-lengih serta sengal-sengal tulang. Semoga ianya mujarab. Apa kata baca artikel saya pula: Sakit Lutut: Cara Rawatan Paling Berkesan

Hajar Shikin said...

Dengan adanya Pro Kas, harap orang yang sakit lutut boleh sembuh

Unknown said...

Rupanya untuk rawatan yang terkena sikit lutut boeh diguna pakai oleh penjual lain.

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK