Monday, January 21, 2013

Stalker

Blog.. Sebahagian daripada diari online.. Apa saja rasa yang kita nak taip, terus saja ditaip dan publish di blog.. Secara keseluruhan blog ini adalah 100% apa yang dijiwai.. Kalau rasa nak marah, akan terluah dengan nada yang marah.. Kalau terasa nak jiwang, mulalah ayat mendayu-dayu.. Kalau rasa nak bercerita, ayat sempoi macam cakap harian biasa..



Tapi depend pada kadar kelajuan pembaca.. Kalau pembaca dapat menjiwai apa yang kita rasa, mesti boleh tahu sama ada entry itu, entry sedih atau gembira atau marah atau tak puas hati atau bla bla bla bla...



Sama ada kenal atau tidak, korang semua pernah kene stalker? Atau korang hari-hari stalk someone yang korang suka.. Eheeemmmmmm... Tipulah kalau korang kata tak pernah stalk siapa-siapa.. Mungkin korang tak suka dia pon, tapi rasa nak stalker jugak kan? Hehe...



Eheemmmmm... Stalker blog i keee?? Euwww... Kan dah terperasan.. Tapi tahu ada yang stalker kan.. Cuma kita tak tahu siapa.. Kalau tahu pon buat-buat je tak tahu.. Hehehe


  • Macam-macam jenis stalker yang ada.. Ragam masing-masing berbeza.. Ada yang stalk direct melalui kehidupan sebenar.. Ada yang diam-diam stalk someone melalui alam maya.. Contoh senang, Facebook, Twitter, Blog.. Laman sosial yang hot kan sekarang.. 







Korang kategori stalker yang mana satu?
In real life?
Atau hanya stalk di facebook je?


:)


  • Ada juga yang akan stalk kita walaupun dia sendiri tahu kita tak suka dia.. Tapi itu hak dia untuk buat apa yang dia nak.. Yang penting, hidup in reality tiada siapa yang kacau dan kita rasa selamat dan bebas even kita berjalan seorang diri di luar.. Stalker in reality life sangat merbahaya sebenarnya dan boleh jadi kes jenayah ..

 


 
  • Biasanya stalker ini mempunyai perasaan minat dekat someone.. Dia nak tahu segala perihal orang yang dia minat tu.. Apa dia buat, apa yang dia suka and so on.. Tapi ada jugak stalker yang membenci someone.. Dah la benci tapi ada hati lagi nak stalk hari-hari.. Oi oi.. Stalker jenis ni buang masa je.. Mungkin dalam benci sebenarnya dia rindu orang itu.. Adakah korang kategori stalker jenis nih? Benci tapi rindu.. #Erkkk ....
 
 
 
 
  • Agak-agak apa perasaan korang kalau terkena macam situasi bawah nih?
 
 
 
 
 
Mesti rasa nak lempang orang tu laju-laju..
 
 
  • Nak stalker tu boleh.. Hak masing-masing.. Tapi beragak-agakla kan.. Jangan sampai mengganggu privacy someone tu.. :)
 
 
Nah...
 
 
 

 
 
 
 
 
 
p/s : Entry autopost. Enjoy your reading guys and keep stalking ! :)

2 comments:

peachippo said...

selalu stalk both in real life n social ntworkg bila admired someone. hikhik

caah said...

i stalk u profile when i miss u..hhahaha

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK