Sunday, December 23, 2012

Sudikah Awak?







Agakagakla kan.. Mulamula dah shomel dah.. Lepas tu mintak mak duit untuk topup .. Aiyaaa... Laki kot.. Perempuan tak pe lagi.. Sebab semua di bawah tanggungan.. Hehe


Setuju.. Before nak kawen, kene ada ilmu.. Ilmu penting wooo.. Bukan setakat laki je ada ilmu.. Perempuan pon kene ada.. Dalam rumah tangga bukan ada laki je.. Ada perempuan jugak kan.. Kalau tak ada salah satu, bukan namanya rumah tangga.. Porak peranda.. Eh, bukan, tu namanya single trang tang tang lagi.. Hehe... Ala.. Bosannyaa.. Asal hujung tahun je cerita pasal kahwin kahwin... Aiyaaa...


Jangan sampai naik rimas sudah.. And bila mak sudah bukak mulut.. "Oh, mak..Belum masanya.." Mak cakap, "Long, telek umur tu.." Aku, "Mak, bukan along baru 18 ke..." Hehe.. ;p


Tapi aku rasa macam muda.. Tapi rasa macam dah layak jadi mak.. Tapi macam tak layak.. Hehe.. 


Dah dah, Out dulu.. Before tu baca dulu buku Sebelum Aku Bernikah by Hilal Asyraf.. Belum ada? Sila la jengah MPH esok.. Boleh guna kad diskaun ea.. Huntunglah ada kad diskaun siswa..! Aku punya? Masih di PPS.. Ntah dah ada, ntah belum..



 




p/s : Eh, tahun depan kita plan kawen samesame ek..
Eh, lagi berapa hari je pon tahun depan..


woooooo..



Jodoh semua di tangan Allah.. Sekuat mana kita merancang, kalau kita sudah memang tiada jodoh.. Tiadalah.. Itu realiti yang kita kene terima walau sesedih mana pon kita!..


 





4 comments:

nanieybarnieylurviey said...

Betul tu.. Mcmmne pun plan kite yg maha hebat merancang di atas sana. Kite hanya plan tpi tak dpt tentukan :)

luqman zakaria said...

thnx sharing.. ini terbaik..ade pengajaran die.. :) pasnih boleh lah saya selalu tgk video2 dari beliau nih..hehe

aini shahroni said...

hahaha..
sangat mantap!!
terbaikkk

from ::Arkitek Hati::

Cik Gee said...

serahkan saja jodoh tu kepada Allah. kalau ia cepat, mungkin dah tiba masanya. kalau belum maknanya Allah tengah bz nak tulis kisah cinta yg terbaik utk diri kita.

tak rugi ape pon kan.. :)

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK