Sunday, November 25, 2012

Business Planning





Weehoo.. Sekejap je bulan November ni... Seminggu lagi December muncul.. Bisnes slow dah sekarang nihh.. Susah nak fokus bila kita buat dua benda dalam satu masa..Try betulkan mood bisnes ni balik.. Bukan senang hokeyyy.. Kene rajin..! Disiplin!  Tu kunci utama.. Tiada kunci ni? LINGKUPLAH ape ape pon bisnes.. 





Ada juga yang bertanya banner iklan kat blog di emel.. Sorry sangat2.. Email jarang bukak, so, respon pon agak lambat.. Hehe... Siapa blogshop yang nak iklankan produk boleh la contact di FB ea.. Amik link ni.. SINI ... Syarat-syarat memasang banner iklan di blog, di SINI .. Statistik baru akan dikeluarkan.. Tunggu ada masa .. Kelebihan memasang banner iklan di sini, produk korang akan direview.. Berapa banyak review, ikut kelapangan.. 



Nak buat giveaway for the second time..  Perlukan masa jugak tu.. Agak-agak ramai yang nak join tak? And agak-agak ada ramai tak yang nak sponsor? Hehe.. Perlukan sokongan kuat dari semua.. Barula GA ni boleh gerak.. Aissshhhh...



Before ni pernah buat GA, (SINI) sambutan boleh tahan.. Sponsor pon banyak.. Cuma yeala.. Peserta ni bila dah join, dorang kurang alert announce, so, susah nak dapatkan details peserta.. If nak join, kene selalu alert ea.. Ohh.. Baru perasan.. Rupa-rupanya GA first ni hampir setahun yang lepas.. Hehe..


***************


Hey hey..
Actually ada benda nak beritahu..




Haha.
Angan-angan.


Tak salah kan.
Kita cuba tengok akan datang punya update.


;p





Tu lah gunanya berblog.
Kita boleh tahu siapa kita sebelum ni.



Kita boleh rasa apa yang kita rasa pada suatu masa dahulu.
Bila kita menaip di blog.
Umpama diari.
Hehe.



*************************

Ok. Back to business.
Angan-angan aku memang terlalu tinggi.




Antara capai atau tidak.
Jom mula kan sekarang.
Bertindak!


Ada satu perkara lagi sebenarnya yang belum tercapai.
Sepatutnya buat masa sekarang, ia cukup.


Tapi..
Bila pikir-pikirkan balik.


Memang kene buat.
Semua yang terjadi ada hikmah.


Dan aku kene buat.
Cuma prepare mental!


Itu tunggak untuk aku lebih kuat.




Oklah. 
Bye.



p/s : Continue update later.












8 comments:

Anonymous said...

gud luck n all d best..
never giv up..

BERT said...

dari angan2 la akn jad cita2.. dari ciita2 blh jadi nyata :)

Syaza Syahira said...

"I'm the boss"..hehe..nice one!

Hi! Sy nak invite tuan punya blog dan yg lain2 utk join contest dr blog QIOS. Senang je, cuma cadangkan sambungan nama blog QIOS. Cth, QIOSity. Jom! www.qiostestblog.blogspot.com

maszull said...

assalamualaikum farhah....semoga sentiasa berjaya yer...;)

cik violet said...

@Anonymous tenkiu :)

cik violet said...

@BERT betul tu kak. hehe. doakan ea :)

cik violet said...

@Syaza Syahira thnks invite :)

cik violet said...

@maszull waalaikumussalam. thanks a lot sis :)

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK