Tuesday, September 13, 2011

Tips pageviews 4000 sebulan











Jeng jeng..Apa agaknya Tip-tip untuk dapatkan pageviews sampai riban-ribankan..Tak da la tips mana pon..Tapi korang boleh la cuba tips versi cik violet ni ha..Tapi before nak cerita pasal tips tuh nak tempek gak pageviews aku kat blog nih..HEHE







Bukan sengaja nak tunjuk tapi saja nak tunjuk..HEHE..Tak da la nak kasi bakar sikit semangat blogger newbie nih..HEHE...Kalau ikutkan pageviews aku nih sikit lagi nak 4000 kan tapi sayang tang unik tu sikit jaaa -_-


Tapi kalau blogger otai dan blogger yang famous amous tu mesti pageviews dia dah ratus ribu per day..Aku tak mampu lagi -_- Tak pelah kiranya kan kita ni blogger di tahap-tahap sederhana kan..Bukan nak mengejar populariti..Betol tak? 


Apa tujuan kau blogger sebenarnya? Dulu aku saja nak test test apa sebenarnya blog nih..Test punya test dah terjebak sampailah sekarang..Tapi blog best sebenarnya..Memang boleh carik kawan secara tak langsung walau kita tak pernah semuka dengan korang semua kan..


Berbalik kepada tips..Ecece..Tips cara aku aka CIK VIOLET :

  1. Rajin update entry. Tak kisahlah entry kau tu rasa macam tak berguna kan..Tapi kau update je..Tu tanda kau ni aktif berblogging..Orang pon suka pada blogger yang rajin update..Betol tak? Nak follow pon best sebab ada je cerita baru yang nak dibaca..Semua orang punya cerita berbeza..
  2. Rajin singgah rumah jiran sebelah. Maksud aku janganlah kau pegi betol-betol rumah jiran sebelah kau. Maksud aku kat sini, rajin-rajinlah singgah blog sebelah kau merangkap jiran kau..Bahasa mudah blogwalking la tak pon blogjogging..Suka hati kau lah nak bagi istilah apa, janji kau melawat blog orang..HEHE..
  1. Tinggal jejak..Kalau dah melawat jangan lupa bagi salam..Ini senyap-senyap je lawat tapi takda bagi sebarang jejak kan..Rugi laaa..Say la 'HAI' ke 'KABARE WAK' ke 'BLOG AWAK CANTIKLA'..Kan sejuk je hati tuan empunya blog..HEHE..Mesti tuan punya blog tu akan singgah balik kat blog korang..Tak percaya? Buat dulu laaa..
  2. Rajin-rajin komen entry. Melawat sudah. Tinggal jejak sudah. Ni yang paling ramai blogger tak buat. Apa salahnya komen entry blog yang korang lawat tu. Tak salah jadi 'silent reader' tapi lagi best kalau blogger semua drop komen kat entry blogger lain..Mesti lagi semangat nak buat entry kalau ada yang suka komen blog kita kan..Hehe..


Sama-sama saling tolong-menolong, insyaallah total pageviews korang akan sentiasa meningkat kalau kau ikut tips yang aku kasi tuh... :)





p/s : jom lunch 0_o






8 comments:

Nyamuk Terbang said...

untungla pageview byk
hoh :)

cik violet said...

@ Nyamuk Terbang ; haha..rajen2la kan diri anda ;)

Rosalia said...

:D nice tips. tgh merajinkan dri singgah la ni.

Wanz Mejuez said...

terbaik lah.. usaha lagi capai pageview 1k per day plak.. :D

Diana @ bilakukatacinta said...

nak jugak lah riban-riban pageview cam cik violet..


~ i followw u

princess ayu said...

wah..banyak lah hehe

~SpEakEr Sek0LaH~ said...

btol tu..hehe..

pCL [p@kcikLie] said...

ape pon kena rajin dan ikhlas ...

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK