Thursday, April 11, 2013

Set Penjagaan Rambut

 

Kepada gadis yang bertudung especially, pernah tak korang take care about your hair, girls?

Sesungguhnya korang semua kebanyakannya lah terlalu menitikberatkan hal / masalah muka berbanding rambut?

Am I right?

Come on girls, selain muka, rambut juga sangat sangat lah penting untuk dijaga terutama yang berhijab..

Sebab apa?

Sebab kalau seharian kita keluar, rambut kita akan terperap di dalam tudung..

Tak salah kita belai rambut sendiri, oke..

Korang nak ke rambut korang berbau? Masam? Errrkkkk.. Kusut? Masai?
Yerrrrkkkk?


I can't imagine if me like that..

Perempuan = Bersih..
TRUE

Perempuan = KOTOR?
MasyaAllah...
BERUBAHLAH!


Sebab itu, selain muka dan bahagian badan lain, rambut perlu dijaga..
Tips menjaga rambut :

1. Tidak perlu mencuci.

Hey, bukan langsung tak perlu cuci rambut.. Makna kata jangan mencuci rambut pada waktu pagi sebelum pergi kerja / kuliah .. Kerana kalau kita cuci rambut pada waktu pagi, ia mengambil masa yang lama untuk kita mengeringkan rambut sebelum bertudung.. Ha, siapa yang suka cuci rambut, then tak keringkan rambut dengan sempurna terus memakai tudung, apa jadi kepada rambut korang? Mesti berbau.. Betul tak? Lepas tu bercabang pada hujung rambutkan? 


So, cadangannya : Cuci sekurang-kurangnya 3x seminggu atau cuci pada setiap petang selepas pulang dari kerja / kuliah .. Keringkan secara semula jadi.. Biarkan ia kering secara bebas dan elakkan membungkus dengan tuala.2. Pilih tudung berfabrik lembut.

Banyak sangat tudung kat pasaran.. Make sure korang pilih tudung dari fabrik yang lembut ea.. Kini, fabrik yang paling popular adalah fabrik bawal. Elakkan penggunaan fabrik kapas kerana kain tudung yang memerangkap haba tidak baik untuk keadaan kulit kepala dan rambut..3. Sentiasa merawat rambut.

Sesekali tengah duduk berehat tu, rajinlah diri memeriksa rambut jika ada sel rambut mati atau hujung rambut yang terbelah.. Kalau ada dan dibiarkan, tidak mustahil rambut akan sentiasa gugur sebab tak dikenakan rawatan.. Jangan merungut kalau rambut korang semakin hari semakin menipis.. Jadi, ambil inisiatif rawat rambut sendiri.. Jaga diri sendiri dengan sempurna sebelum nak jaga hal orang lain.. #Ehh ;p


So, kat sini, nak suggest Set Produk Penjagaan Rambut by Catalyst.. Kalau nak tahu lebih details, boleh contact seperti di bawah :

FEA Catalyst
0196414171 / 0129234515
feabeads@yahoo.com

FB : SINI
Page FB : SINIp/s : Enjoy your treatment. :)

No comments:

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK