Monday, May 30, 2011

Sotong Masak Sambal



Da jadi suri rumah sepenuh masa nih , haruslah rajin ke dapur kan..Walaupun memang tak bape nak rajin , memang akan merajinkan diri la..Hari ini menu lain sikit sebabnya da puas bape minggu dok makan bergoreng dengan sayur bening je..Sotong masak sambal ni dulu aku pernah cuba sekali.. Tapi sayang rupanya sambal tu tak bape masak..Tak bape masak pon habis licin semangkuk dan tak de sapa yang sakit perut..Haha..


Ni kali kedua aku try masak sambal..Aku pon tak sure la masak ke tidak kan..Tapi dari segi warna nampak macam da masak..Dari segi rasa aku tak tau..Korang rasa agak2 masak tak ? Berani tak cuba masakan aku ? Sanggup tak kalau tersakit perut..Hehe..


Da la..Malas nak bebel panjang..Nengok la hasil masakan aku..Comot skit ah mangkuk tu..Comot tak pe janji rasa sedap n betol2 masak..Tapi sedap ke ? Jom la rasa dulu .. Hehe..



Sotong Masak Sambal
by cik vc


5 comments:

NURUL AINI NORAZMAN said...

demm,.terliurr ni,. aini egt nk masak la lauk ni utk dinner malam ni,. aini masak selalu sambal tu cair,.dah mcm berkuah,.ahahah

Syuk Ry said...

wah mcm sedap jak sotong 2.. :D

film review KaraK

joegrimjow said...

baru lepas makan maggie

Jom join contest senang ni, menang sehingga RM500!! Tarikh tutup 11.59 malam 31 hb 5 (esok!!)

RevVING NOTES said...

waaaahhhhh Samballll !!!!!!

Arrrggghhh~ sdpnya2!

Mesti nk rasa!

Marya Hana said...

ya allah. ttibe i teringin stong sambal pulok....... T.T

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK