Thursday, May 16, 2013

Missing pieces of Memory


Tipu lah korang tak rindu zaman sekolah..
Memang tipu!


Even, ada bad story masa zaman persekolahan, itu bukan alasan korang tak merindui zaman sekolah..
Bad story itu mungkin kenangan silam yang tidak dapat dilupakan..


Tak kan sepanjang persekolahan, memanjang bad story?
Mesti ada jugak kenangan manisnya kan..


Sweet like sugar..
Hehe..


Honestly, i miss my old school..
The environment, teachers, schoolmates, dormates, blockmates, roomates!


Gambar saja yang boleh jadi pengubat rindu..


Flash back the memory..
Ia tidak akan sama seperti hari ini..



Masa first meeting, macam ni lah situasinya..
Cuma keadaan dewan yang sudah lebih selesa..
Berkaca + beraircond
Dan paling penting, inilah dewan exam sepanjang form 5..
SPM jugaaaa..
Exam paling keramat di dalam dewan ini..
Hewwwww


SPM bukanlah penamat perjalanan hidup korang.!
Believe me..

Siapa sangkut dalam SPM, tolong cepat sedar dan berubah..
Masih sempat untuk bergelar orang yang berjaya walaupun tak dapat straight A's..



Kelas.
Masih seperti yang dulu.
Yang penting meja serupaaa!
Burukkan meja tuhh?
Haha..
Tapi itulah tempat belajar ktorangg..
Selalu tinggal buku bawah meja je..
Senang..
Nampak sangat kat bilik tak study sebab buku semua kat kelas.
:)


Don't follow me..
Not study hard but study smart..


Mungkin ada benar konsep study smart tu..
Cuma tak diamalkan..
Selalu study bila nak dekat exam..
Standardla tu kan.. :)


Luar kelas..
Dulu, boleh jugakla usha dewan dari atas sebab belum ada cermin kaca tu..
La ni dah ada cermin kaca tu, agak-agak mesti tak boleh usha dah..
Hehe


Dewan sebelah kiri gambar..


Lupa nak mention, kat dalam dewan tu lah perhimpunan, aktiviti, orientasi, praktis drama and so on..
Perhimpunan pagi biasa kat luar if tak hujan..
Kalau hujan, dalam dewan tu jugaklah..

:)

HEP selalu panggil bebudak yang masuk JDRM / JDM kat sini jugak..
Siapa yang pernah masuk tu, cer senyum angkat kening sikit.. Hehe


Batch ktorang memang ramai yang suka belasah budak..
So, selalulah HEP ni panggil dorang..
Tak paham betul dengan budak boys nih..


Kesian junior especially form 1..



Ha, ni tangga nak ke kelas.. 
Bangunan ni ada tiga tingkat.. 
Biasa semua kelas kat tingkat tiga..
Tingkat dua, kebanyakannya makmal..
Bilik guru tingkat tigaaa jugakkk


Dulu, ada piano dekat kawasan tangga nih..
Tiap-tiap petang mesti ada yang main piano nih..
Dulu, tengah hot lagu 'Kal Ho Na Ho'


Best!


Laluan utama ke library dan dewan..
Library sebelah kiri gambar, dewan kanan..

Jalan straight, ke hostel..



Heaven sangat naik trak ni..
Fresh air gituuu..
Hehe..

Kalau terlepas bas nak ke bus station, terpaksalah ramai-ramai naik trak dengan berbaju sekolah..
Ohsemmm!
Rindu nak naik track..


Masuk hutan..
Sesat dalam hutan..
Compas matching!



Tapi sayang tak sempat berM16..
Hewhewwww





Kat sekolah ni memang banyak perkara belajar.
Serius terlalu banyak.



Salah satu dalam berkawan.
Baru sedar dan kenal erti ikatan persahabatan.


Aspek lain, terlalu banyak untk diceritakan...


Okela. Lights offfffff!!!
:)








Fuh, kenangan.
:)







 #edited for 2 months ago


3 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

Masa Sekolah besttttt

Lystra Lily said...

Rindunya masa zaman persekolahan, hmm :/

Btw, jemput join ^_^
http://lystra-lily.blogspot.com/2013/05/segmen-blogwalking-sambil-like.html

Hijab Valley said...


Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak koleksi tudung2 dan shawl2 yang menarik.Promosi dan GA juga sedang diadakan sehingga 31mei. Jangan lupa follow juga ye..

Terima kasih =)
http://hijab-valley.blogspot.com

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK