Wednesday, April 29, 2009

kejadian hari ini

hari ini..
lepas sudah paper pso (penentuan sturktur organik)
segala subjek major kimia, sudah aku buat dengan yang terbaik...
walaupun pada hakikatnya susah, aku sudah berusaha setakat yang mampu dan kini hanya lah berserah dan bertawakal...

kini...
2 paper lagi menanti..
amali dan stpd (komunikasi saintifik)...
jarak exam selama lebih kurang 5 hari membolehkan aku merehatkan otak yang sudah penat bekerja selama beberapa minggu ini untuk mengingat segala rumus dan fakta yang ada...

setelah mengQada'kan tidur petang tadi, kini aku menghadap laptop dengan bermain beberapa game yang ada secara online mahupun game yang ada dalam laptop...
setelah beberapa game aku main. aku mula mencapai tahap kebosanan...
lalu aku memutarkan lagu2 hindustan...
dalam banyak2 lagu hindustan, aku paling suka lagu chori chori sapno mein dari filem chal mere bai yang dilakonkan oleh salman khan dan karisma kapoor..
sebab ape aku suke lagu ini??
mungkin sebab tarian dan mungkin kerana salman..hehe...(ntah..)
mmm...dulu ingat lagi masa zaman sekolah rendah...
masa hari penyampaian hadiah, aku tidak sangka adik aku, akmal, masuk tarian hindustan ni..
menari lagu chori chori sapno mein..
memang mantap dan paling xsangka dia ada bakat menari...
mewarisi bakat daripada siapakah??
bapaku atau emakku...
aku tidak berapa pasti...
mungkin dari bapaku kerana pada zaman mudanya, bapaku pernah berlakon teater, memasuki pertandingan memasak dll..
emakku pula lebih aktif di atas padang di mana bola jaring, hoki, silat, semua di genggaman tangan emakku...
adikku yang kedua pula pernah masuk pertandingan pidato peringkat sekolah..

aku??
apakah bakat yang aku ada??
hurmmm..
macam tiada...
tiada istimewa dalam diri ini...
hanya insan biasa yang malu untuk menonjol diri...(yeakea??=p)

lagu chori chori sapno mein :


4 comments:

ihsan said...

pa'ah....
1st time ak view blog kau hee..

naz_irah said...

hahaha...yes!!!bahagia sudah..
sudah lepas subjk berat2...
i'allah hny yg terbaik Allah bagi kat kita..

apa plak xde kelebihanny..mantapje main futsal n bola jaring hehhee..

jgn lupa ptg esk...=))

violet said...

hye ihsan..
kte penal ker? salam kenal..=)

violet said...

naz..
mantap mendenye...

da la men ftsal, bukan sepak bola, sepak angin je..

malu3...

hehe...

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK