Sunday, March 1, 2009

bila aku dating berdua

siang tadi setelah berhempas pulas study polymer yang xberapa nak paham tu, aku ajak rumet aku, diah, keluar..keluar jejalan kat ukm je la...sebab xtahan duduk dalam bilik..rasa sesak je nafas ni...

lepas solat asar, kt0rang terus gerak keluar...menuju ke tasik kejut dengan berjalan kaki dalam keadaan yang panas terik...sangat2 panas lalu aku berkata sendiri dalam hati, mcamane la keadaan dalam neraka ek...mesti bahang kepanasannya sangat2 tinggi berbanding di dunia...ya Allah....aku adalah hambaMu yang lemah yang selalu buat dosa...ampuni lah hambaMu ini....

sampai je tasik kejut, matahari mencanak kat depan mata..silau+panas...xramai orang lagi...then, ktorang jumpa dua orang budak2...bila aku kate, dik j0m bergambar dengan akak, dorunk terus lari..malu agaknyer..haha...

sepanjang kat tasik kejut tu, ktorang jalan2 keliling tasik sambil berposing ala2 model la kononnya (cita2 nak jadi model xkesampaian..hihi )....bila aku dating dengan rumetku, ini lah hasilnya......

me dan rumet, diah


aku ingin berada di tempat yang lebih tinggi untuk mengelak dari sebarang masalah..bolehkah??


merenung keindahan air tasik yang xberapa indah..=p


apabila aku rindukan keluargaku dan si dia......

apabila rumetku sedang merenung jauh rindukan rumahnya di seberang laut....

ukm di hatiku ~lalala~

bila diah terkenangkan 'cowoknya'....


siang hari panas terik
petang pula hujan yang teramat lebat


13 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

hehehhe..
u knOw..
it's very a wonderfull moment dating wiff u=)
hihih,,
masa pgi panas terik eh balik2 dah hujan lebat dah..
dah la td waktu nak tunggu hujan berhenti bayangkan film kuch-kuch hota hai..
hehehehhe...
best la td farha..
"kang" bile kite boring kite gi situ lg eh..
=)
tapi tadi dah hujan2..
baru la kite teringat "dia" yang jauh kan farha..
apa kata kalau mereka ada kat kite skrang ni..
pasti die langsung ambik kite..
huhuuhuh..
tp x pe..
jauh dimata dekat dihati kan farha..
hiihihiihihi..
okok..
thannks my ruMEt..
it's really a unforgetablle moment with u..
gud luck 4 PSO eh..
ehhehehe..
keeP a everlasting frienDship y farha..
hehehe
luvyuu...


-diah_

violet said...

bt0l 2 diah
un4getable m0ment =)

mmm,,,lau diah dating ngan 'c0w0k' bleh la bayangkan cte kuch2 ho ta hai...
lau dating ngan kte kene la bayangkan cte len coz xseswai...
hehe,,,

diah...
lau kte tensen lagik, kte g situ ea, tenang fikiran, layan perasaan mengenangkan orang jauh ek....duduk dalam bilik mase tensen, ley jadi gler...takutla kte jadi gler...=p

maksud diah, 'dia' 2 sape??
ehem2 y tut ker??
hehe...
ingat ke 'dia' kat diah??
=p

welcome my lovely rumet...
gudluck 4 ur ps0 2...
gambate3....=)

(jgn teringatkan si 'dia' je ea)

Mr BuLans Asphyxiated said...

hahhahahaha

fatiehah said...

bila plak kita nk date ni?
huhu,,,
sedihnya..

Da' daffodil D said...

ur roommate indonesian meh??
nak dating ngn ak bla ag...???

violet said...

to cik adik nurul n cik akak manis dayana :
j0m kte dating mgu nih...korang y belanja ea...sorang belanje men bowling, sorang belanja tengok wayang, ok x?? =p

to cik akak dayana : yup..my rumet is indonesian...=)

fatiehah said...

boleh2..
jom turun kuantan..
serius ni...
huhu..
kita men kat megamall jela..
tgk wayang pon skali la..
kak dayana join skali..
no man ok...haha..

violet said...

awk trun cni la...
men kat mid valley ker?
hehehe...

orait.. if kte kua same, no man follow us =)

fatiehah said...

yeah...saya sokong 100%..
tapi kan kalu nk trn mid valley, sape nk bw org ke kl??
huhu..
kn bw bodyguard..
cmne ek??
haha...mcm la org nk trn sane..
xkira2..
org lbh tua kn turun ke kuantan..

Anonymous said...

hehehhe..
x ingat lg dah si"dia" tu..
biarla dia farha..
huhuhu..
he just can make me sad..
huuhu..

bnyak yang jeles namapak kite gi date b2..
hehehehhe..
okok..i will acompany you whereever u want..
ehhehehe

Anonymous said...

my rumet,,
=(
thanks..
u always know..
what i'm felling..
heehhe..
gud luck 4 exam ye..
heheh

violet said...

to cik adik nurul : masalahnye akak xpenah tue mcmane akak nak trun kuantan...=p
lg p0n kat kuantan ade pe y besh?? hehe...
akak pon lau nak g mane2 mezti kene ade bodyguard. kalo x nanti akak kene culik..
bahaya....hehe

to my rumet : bt0l ke da xingat si "dia"??? mcm xpecaye jek...rasenyer macam baru buzzz si "dia" 2 jek...hehe...tau xpe...nape ramai sangat y jelesh ni...tolongla i bukan artis taw...( haha..perasan nak mamp0s kan )...
diah...tomorrow polimer diah..huhu..help me!!!!

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK