Sunday, August 14, 2011

Walau kau bukan juara dunia tapi kau juara hatiku




Sememangnya untuk jadi juara dunia bukanlah senang even preparation mental fizikal sudah cukup 100% itu bukan lah point untuk bergelar juara..Kesilapan teknikal dan mental semasa bertanding boleh menyebabkan kau kecundang..



Walau kau tidak bergelar juara dunia tapi perjuangan kau sudah cukup terhebat di mata ku..Bukan senang untuk mendapatkan persembahan yang begitu mantap macam tu... Dengan pukulan jaring yang cukup mendebarkan setiap kali pihak lawan membalas aku yang hilang arah.. Jeritan untuk memberi semangat pudar apabila pihak lawan menumpaskan kau 23-21 pada set ketiga..



Harapan aku untuk melihat kau genggam piala genggam trofi membawa nama baik negara ternyata musnah dengan mata tersebut.. Walau ia musnah tapi ia jadi kenangan yang terbaik kerana itu perjuangan kau menentang lawan habis-habisan bukan sekadar menyerah dengan begitu cepat...



Itulah dia LEE CHONG WEI.. Walau ternyata kemenangan bukan pada MALAYSIA tetapi semangat LEE CHONG WEI membalas setiap pukulan LIN DAN harus dipuji walau banyak kesalahan yang tak disengajakan..Kesalahan itu kalau kita lihat tidak sebanyak kesalahan sebelum ini.. 



Image Detail

Sumber : gambar lama


Tiga set game dengan kemenangan berpihak pada LIN DAN

Set 1 - 22-20
Set 2 - 14-21
Set 3 - 21-23

LIN DAN juara DUNIA sebanyak empat kali..



p/s : Semangat berbadaminton tak kan pudar
p/s : Sekejap lagi ada match Manchester United


6 comments:

nazirah said...

btul2 at least dia da beri yg terbaik untuk Malaysia ;)

aliasafifah said...

^_^

Amy Syaquena said...

DLCW dah beri yang terbaik cuma mungkin belum rezeki dia lagi...

cik violet said...

@ nazirah : aah..the best performance ;)

cik violet said...

@ aliasafifah : ;D

cik violet said...

@ Amy Syaquena : tu la..ble rezki tu kan..tgu je la ;)

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK