Saturday, August 6, 2011

Geng Mengaji di Astro Prima .. BEST !!!

Salam Sabtu 6 Ramadhan..

Bangun pagi-pagi untuk bersahur
Menyambut bulan Ramadhan yang mulia
Kawan-kawan blogger apa khabar
Semoga semuanya sihat senantiasa

*********

Permulaan entry dengan berpantun
Siapa yang boleh menjawab silakan ;)


Ha, hari sabtu still duduk rumah
Tak keluar ke mana
Shopping pon tidak
Berjalan ke mana mana pon tidak

Nak cerita
Satu rancangan kat astro
Astro Prima
Channel 105

Geng Mengaji

GENG MENGAJI.
Korang pernah tengok tak??
Aku dah tengok 2 episod tapi ulangan pukul 2-230 petang

Sepatutnya pukul 9 malam..
Almaklumlah terawih time tu kan..

Mula-mula tengok biasa je..
Ala macam cerita budak-budak yang lain..
Sekali tengok lawakkk..
Buat aku ketawa je..
Haha..

Yang budak kecik namanya Yey yey..
Pergi mengaji bawak handbag mak dia..
Adoii..
Tak bole belah ar tengok muka dia..
Buat nak tergelak je..
;DD 

Paling tergugat tengok dorang makan aiskrim yang 20sen tuh..
Yela kan tengok waktu siang..
Adehh...
Menguji keimanan even aiskrim tu je..
Slurrrpppp ;p


Mana-mana yang tak pernah tengok and tak tahu cerita apa tuh..
Meh aku kasi sinopsis..

____________________________________________________________

"Mengisahkan tentang 5 pelajar orang sekolah rendah iaituAriz Diana), Suryati, Yey Yey, Jimmy dan Paie yang datang dari sekolah yang berbeza dan mempunyai latar belakang keluarga yang lain. Kisah bermula apabila Ariz berpindah dari bandar Kuala Lumpur ke kampung ibunya setelah kedua ibu bapanya bercerai. Ariz cuba untuk menyesuaikan diri dengan sekolah dan rakan-rakan baru yang agak dingin dengannya. Ibu Ariz segera mendaftarkan beliau di kelas mengaji Tok Iman Hashim untuk 5 kali seminggu. Ariz pada mulanya menghadapi kesukaran untuk membiasakan dirinya dengan geng-geng yang lain tetapi lama-kelamaan mereka menjadi sahabat yang akrab."


Sumber : SINOPSIS
___________________________________________________________________

Ha..Ape lagi yang tak pernah tengok tu..
Jom tengok kat ASTRO PRIMA setiap Selasa - Jumaat 9 malam

Aku galakkan tengok pukul 2 petang..
Mana yang tak sempat tengok..
Jom kita Download kat sini..






p/s ; itu je lah aku nak share..selamat menonton ;)


9 comments:

Acik said...

kite dah tengok. memang lawak. best

cik violet said...

@haha..best kan.. ;)

fahmie firas said...

thanx share ea :)
siap leh download lagi :)
http://www.facebook.com/groups/wanammal/doc/?id=241633542525215

fahmie firas said...

Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

cik violet said...

@fahmie firas ; hehe.same2 ;)

thanx a lot sebab follow jugak ;DD

Umie Artoqiemie said...

aku mmg layan giler cerita..
sanyang kat yeye. haha

cik violet said...

@umie ; yeye bestt..comeyll..haha

Anonymous said...

sinopsis tu salah la. mak bpk hariz tak bercerai pun. lg satu dorg tak pernah pindah.

cik violet said...

anon ; ow..salah ea..kalau salah maaf ea ..hoho..thanks alert ;)

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK