Wednesday, April 7, 2010

Clash of the Titans



minggu ni study week, tapi bila nampaknye aku study nih?? aduhai, da final sem ni, makin malas aku dibuatnya..makin jarang aku pegang notes n makin rajin gler aku ngadap laptop..padahal bukannya ada pape yang menarik kat laptop nih..facebook pon aku da deactivate..tapi masih lagi duk berjam2 depan laptop..kalo duk berjam2 ngadap notes sudah pastinya satu lingkaran peta sudah terhasil :p itulah cabaran student masa kini..kecanggihan teknologi semakin maju menghasilkan student yang teramatlah malas untuk belajar..korang cerminla diri korang..tanya diri korang tuh samaada korang malas ke rajin..aku da tau da jawapan korang..kalo korang rajin tuh, memang aku percaya setiap sem pasti akan dapat anugerah dekan..jauh beza dengan aku, nak kecapi dekan itu sangat mudah je iaitu di alam mimpi...hahahaha

wait a minute...
tajuk entry Clash of the Titans..
yang aku membebel xtentu pasai ni pasai apa??

balik kepada tajuk...
menatang apa tajuk 2 weyh..??

itu bukan binatang, menatang atau seangkatan dengannya.."Clash of the Titans" itu satu cerita kat panggung la..siapa2 yang kaki wayang ni konpem die tau..sape y xtau konpem2 xpenah baca surat khabar kan..wink2 :P



aku tengok citer ni kat alamanda jerk..nak tgk 3D xmampu, tgk 2D je yang mampu, tp btol ke 2D weyh? aku pon xsure la sangat, kalo salah gtau aku kat komeng ek :p

pegi tengok bersama 3 orang gadis yang konpem meletop, cik ashiya, cik diah dan cik ayu..



cerita ni intronya da menakutkan aku sebab pencerita tuh cakap Zeus yang mencipta manusia..argh sudah..cerita apa nih..aku takut cerita ini menyongsangkan aku..sebab kitorang men redah je tengok citer nih tanpa periksa sinopsis..tapi mujur cik ashiya nih tau serba sedikit sejarah Negara Greece..dia la yang menerangkan serba sedikit berkenaan sejarah tersebut yang boleh dikaitkan dengan cerita Clash of the Titans..

cerita yang mengisahkan 3 orang dewa iaitu Zeus, Poseidon dan Hades yang menjaga dunia kononnya. Zeus sebagai 'King og the God'. Poseidon sebagai Raja Laut. Hades yang menjaga alam neraka. kehadiran kraken dicipta untuk disamakan dengan kehadiran dajjal..pergh, memang nek bulu roma aku tengok citer nih..huhu...cerita ini korang janganla percaya dengan kehadiran dewa2 nih..nanti terpesong akidah korang..juz tengok kecanggihan teknologi dalam citer ni, insyaallah xde pape kot..aku ni kerdil lagi hina kekurangan ilmu di dada..huhu..

sambung lagi citer, Zeus ni mencipta manusia untuk mendapatkan berkat doa daripada manusia. hades pula berniat jahat kepada Zeus. Zeus mempunyai seorang anak yang bernama Perseus. Perseus ini diturunkan ke bumi dan dijaga oleh sekeluarga nelayan..kemudian, ada sesuatu yang berlaku pada diri Perseus..

inila Perseus, hero dalam citer nih..macho 2..

heroin..nama dalam citer Lo..name lua citer, carik kat google..
cantik seyh...


nak tahu cerita selanjutnya, sila la pergi panggung wayang berdekatan ea..siapa2 yang bergelar student, sila la tunjuk kad matrix korang yang handsome2 n cun melecun tuh, konpem2 kowang dapat diskaun... =))



bukti yang aku n da geng sudah tonton cerita ini..tensen2 blajo 2 pi la jengah panggung jap..haha...












p/s : sesungguhnya Allah S.W.T. yang mencipta manusia, tiada yang lain selain Allah Yang Maha Agung dan Yang Maha Berkuasa...bayangan dajal juga tidak dapat kita gambarkan..renung2kan...





6 comments:

Ashiya Mizuki said...

haha...mcm lah sy taw sgt sal sjrh 2 yer..men citer jerk..(nseb vc xtaw sgt, 2 y die prcye 2..haha)...paper pon, madusa 2 ngeri jerk kn...ader ker muka y cun cm2 berkepalekn ular yg gel3 2...eeeiiii...

kenwooi said...

i will watch it soon =)

Ashiya Mizuki said...

vc, jum kuar tengok wayang ag mau???
huhu....

violet VC said...

cik ashiya : aish..tau la sy ni lembap sejrh...seng nk kenakan sy ea...huhu...tau xpe...kuasa madusa hebat tol..hoho

violet VC said...

kenwooi : yeah..njoy ur watching ya =)

cik ashiya : jum..ble? cte pe? tp nih xstdy lg..hoho

Ashiya Mizuki said...

huhu....penangan kecantikan, sampai tengok mata da leh jdik batu..huhu..ala, sy pon lem3 jugk..same2 lah kite blajar sej alek ea...masyukkkk...huhu

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK