Friday, November 12, 2010

Aktiviti di rumah bersama yang tersayang~


Duduk rumah membesarkan badan,
Menambahkan lipid tak lupa membina otot,
Perabih beras buat makan,
Itulah dia aktiviti sepanjang coti...

Melepak di depan tv setiap hari,
Bersama dengan channel di Astro, 
Sering tiada rancangan menarik di hati, 
Apa lagik bertukar channel gamaknya...

*****

Owh, jangan dilayan pantun tak berasas di atas itu. Bertambah ketandusan idea pabila menjejakkan kaki di rumah. Lebih banyak melepak didepan tv sebenarnya. Nak panaskan dapur pon tersangatlah malas. Masya Allah, anak gadis apa nih!! He he..Yea..Tahap kemalasan memasak memang lah sangat tinggi bila duk rumah sorang sorang. Biasanya tengahari, memang tak makan nasi. Makan ala ala ringan je. Malam, baru la makan. Ceh, macam diet pulak kan.Ha ha.






Sepanjang seminggu coti nih, belum lagik menghirup udara kat shopping complex. Tak berpeluang lagik nak mulakan misi menshoppingkan diri.Uwaaaaa....Minggu lepas, ada sale tau kat Jusco Bukit Tinggi. Sale for Jcard plak tuh. Aduh, melepas giler kot. Sebabnya, time tu bizi exam & asiment..Waaaa...Sedih MySpace. Kalau tak, mesti da berdoyon doyon i borong taw..He he. Bila la Jusco Bukit Tinggi nak buat sale lagi ek. Tak saba nak shopping.. MySpace


Sebenarnya, niat di hati nak bercerita. Bercerita tentang rancangan kegemaran. Rancangan kegemaran, jeng jeng jeng..Tak da la surprise sangat kan..Ha ha. Tapi layankan jela. 




Walaupun peratus lemak mungkin tak banyak, tapi sangat suka nengok biggest loser. Sebab apa? Sebab tengok dorunk punya semangat. Meletop beb. Badan besar tapi berupaya buat semua cabaran. Jogging, marathon. Superb la kalian. Sedang menunggu siapa winner the biggest loser asia untuk season nih. Hmm..Sendiri punya ramalan tak dapat jangka. Korang macamana? Ada idea tak siapa yang akan menang?



The Amazing Race Asia Season 4. Wah, sudah musim 4 rupanya. Dalam amazing race sebenarnya suka sangat tengok gelagat hilda & suaminya. Tapi sayang sudah tersingkir, tak dapat nak tengok mulutnya pot pet pot pet..He he. Kesian husband dia terpaksa bertahan dengan karenah dia kan. Ha, team yang aku sokong of kos la team dari Malaysia kan. Ethan & Khairi. Jom sokong dorunk k. Baru nih, dorang dapat tempat ke 3, dikalahkan oleh team adik beradik Richard & Richard. Sob sob..MySpace



Ha, Top Chef pulak. Top Chef Season 3. Sebenarnya, tersangatlah pemalas tuk memasak plus masuk dapur. Tapi suka tengok rancangan masakan. Sebabnya boleh buat aku terliur tengok semua makanan yang sodap sodap. Ha ha. MySpace. Tadi maghrib baru layan episod final, Hung dari Vietnam yang mendapat gelaran Top Chef. Sebenarnya, prefer Casey. Sebabnya dia lagi nampak talented, kemas, hiasan pon mengancam. Nak pulak dia selalu menang cabaran pantas. Tapi apekan daya nasib lebih menyebelahi jejaka Vietnam. Hung pon tak kurang hebatnya. Cuma dia lebih teliti dan berhati hati. Dale pulak muka nampak ganas tapi tak sangka chef rupanya MySpace



Suka tengok Padma. Hos rancangan Top Chef. Suka dengan cara dia berinteraksi dengan chef chef yang bertanding. Nampak kelembutan dia kat situ. Yang si botak tu tak berapa nak berkenan sebab ntahla, korang tengokla sendiri next season ea..Hmm...



Ok lah, da banyak bebel pulak..MySpace. Lepas nih boleh la kita semua sokong team Malaysia untuk Sukan Asia ea..Ramai ramai support taw ^^



SuaraBisikBisik : Semoga korang terhibur di malam hari. Kalo tak terhibur pon, buat buatla terhiburla..Hehe

4 comments:

g0m0k9enDek said...

i like the biggest loser! hahaha!

violet VC said...

hehe...ad geng upenye ;)

NaniRostam said...

Salam. Kira okla tu.......

violet VC said...

auntie nani : hehe ;) thanx 4 ur comment ;)

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK