Thursday, October 21, 2010

Otak kiri atau Otak kanan?


Nak tahu mengenai diri sendiri tak?

jom kita men test psikologi..

untuk rest kan sket minda kita di saat menghadapi stress kan..;)

klik web di bawah..


http://mindmedia.com/brainworks/profiler


dan kita sama2 share result, mau? ^o^

ini result saya :

Auditory : 53%
Visual : 46%
Left : 60%
Right : 40%

Dominan kepada otak kiri, meh i citer skit secara ringkas - otak kiri kita ini banyak berkait dengan kemampuan matematik, analisis dan kemampuan berfikir secara sistematik.

owh, dari skola, memang love math very much until now..;)

tapi, sangat fail bila buat tutor ekonomi..huuu ;(

sambung lagi, otak kiri dikaitkan dengan fungsi akademik iaitu berkemampuan bercakap dan mampu berbahasa dengan baikk..

aii..macam songsang je dengan diri..berbahasa dengan baik,,hurm...adakah?


suarabisikbisik: result korang mcmane? jom share :)


4 comments:

Fatiehah said...

Auditory : 53%
Visual : 46%
Left : 62%
Right : 37%

princess.apple said...

Auditory : 53%
Visual : 46%
Left : 50%
Right : 50%

violet VC said...

eh, visual n auditary kte same la nurul..haha

violet VC said...

princess aka teha, pergh otak kanan n kiri same la..fuyoo

Copyright © 2012 Reserved to Coretan Hati
Designed by Kay SBK